П`ятниця, 03.05.2024, 22:36
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Січень » 20 » 22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ
11:37
22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

       День Соборності України – свято, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

          Ці вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної України та утвердження національної ідеї. Отож, зрозуміло, чому однією з перших акцій, до яких вдалися патріотичні сили в передчутті розпаду СРСР, а саме, 21 січня 1990 року став «живий ланцюг» між Києвом і Львовом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, як запорука існування єдиної держави України.

Офіційно в Україні День соборності відзначається з 1999 року. Свято встановлено «…враховуючи політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року №42/99. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель. А поразка УНР нагадують сьогоднішньому українському суспільству про його роль у формуванні якісної і вольової політичної еліти, здатної гідно відповідати на геополітичні виклики, які стоять перед сучасною Україною. У нинішніх умовах боротьба за зміцнення єдності народу навколо ідеї соборної Української держави, утвердження свободи, демократії і європейської інтеграції стали надзвичайно актуальними.

На виконання доручення департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації від 19 січня 2018 року № 12-01-07-191 «Про проведення заходів з відзначення 99-ї річниці проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки і 100-ї річниці прийняття Четвертого Універсалу Української Центральної Ради», з метою забезпечення національної єдності та громадянської злагоди у закладах освіти області рекомендуємо провести:

  • тематичні наукові конференції, “круглі столи”, тематичні вечори, уроки історії, виховні години “День соборності України – символ національного єднання українського народу”, “Соборна незалежна Україна”, “Ланцюг історії не перерветься”, “Великий день єднання”, диспут “Чи є «Соборність» актуальною проблемою сьогоднішньої України?”; екскурсії до краєзнавчих музеїв області, в експозиціях яких є матеріали про національно-визвольні змагання початку ХХ століття в Україні; конкурс історичних нарисів серед учнів 11-х класів на тему: “Злука” українських земель 1919 р. та їх “возз’єднання” 1939 р.: події, факти, персоналії”; літературні читання у гуртках художнього слова, літературних та театральних студіях;

організувати:

  • постійно діючі експозиції, виставки, що ілюструють події національно-визвольних змагань українського народу, участь у них видатних діячів Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки; підготовку до відзначення ювілейних річниць від дня народження видатних діячів Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки; наукові дослідження членів Київської обласної Малої академії наук учнівської молоді з даної проблеми.

Завантажити [178.00 B] 

 

 

Переглядів: 412 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz