Середа, 01.05.2024, 03:05
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Січень » 22 » ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ
08:52
ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

       В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День незалежності і соборності України. Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України, і відзначають його з 1999 року.

Ті пам’ятні іта історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. У розмаїтті жовто-синіх знамен 22 січня 1990 року наші сучасники поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України.

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності. До Дня Соборності України  вчителі та учні Мархалівського НВК готувалися ретельно. Класні керівники провели виховні години присвячені  ідеї зміцнення державності нашої Батьківщинини; усі класи прийняли участь у воготовленні панно «Квіткова Україна»; школярі молодших класів прийняли участь у конкурсі малюнків «Намалюй Україну»; провели загальношкільну лінійку, на якій Л.В.Глов’як донесла до вчителів та учнів ідеї соборності, єдності та суверенності української держави, як головної умови розвитку незалежної України.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А 20 січня вся шкільна родина вирушила до  актового залу сільської ради для проведення заходу патріотичного спрямування «Соборна Україна – одвічна мрія народу».  

На захід були запрошені гості, а саме: Петренко В.В. – сільський голова, Добровольська В.А. – секретар сільської ради, Виговська Н.М. – сільський бібліотекар, учасники бойових дій на Сході України, жителі села.

Буває часом сліпну від краси. 
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,-
Оці степи, це небо, ці ліси,
Усе так гарно, чесно, незрадливо,
Усе як є — дорога, явори,
Усе моє - все зветься Україна.
Така краса, висока і нетлінна,
Що хоч спинись і з Богом говори.

         Такими зворушливими словами відомої української поетеси Ліни Костенко розпочала ведуча захід приурочений Дню Соборності України «Україна - соборна держава»

      «Багато синів наших односельчан,  пішли виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною. Вони з гідністю несли і несуть бойову службу в лавах Збройних сил України. Схилимо голови перед світлою пам’яттю тих, хто не повернувся з пекла, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмерття. Запалимо свічку та вшануймо їх хвилиною мовчання. Світла пам’ять нашим героям – односельчанам Грецькому Руслану Федоровичу,  Шпаку Марку Валентиновичу та воїнам, що віддали життя за Україну. Вшануймо пам’ять загиблих хвилиною мовчання» - продовжила ведуча.

Всі присутні вшанували хвилиною мовчання захисників Батьківщини.

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          З глибокими патріотичними почуттями, відповідальністю, емоційним піднесенням, вдячністю за щасливе безхмарне дитинство учасники заходу виконували художні номери відповідно сценарію. Варто зазначити, що під час свята в залі панувала не лише урочиста та стримана обстановка, але й відчувалося особливе патріотичне піднесення. Здебільшого  учасники заходу та глядачі були одягнені у вишиванки, а дівчатка прикрасили зачіски національними стрічками та віночками. Було помітно, як на обличчах присутніх в залі глядачів, час від часу з’являлися сльози…Відчувалось, що кожне слово, сказане учнем народжувалось у його серці, душі…Це було неперевершено…

         «З самого дитинства нам розповідали про війну, про війну, котра забрала велику кількість життів.  Але ті розповіді про щось далеке і ніби нереальне, якщо уявити ті картини, які зараз відбуваються на Сході України.  Ви не бачили війни, ви знаєте про неї лише з книг та фільмів. А побачити на власні очі жахи воєнних подій – це зовсім інше. Не всі готові до таких випробувань, тому бійцям у зоні АТО необхідна як матеріальна так і моральна підтримка. Ви живете  під мирним небом, навчаєтеся  у школі, з вами поряд рідні та близькі люди. Але мирне сьогодення у нашому рідному селі  та в Україні можливе  завдяки відважним воїнам, мужнім патріотам України, що сьогодні на передовій.

        Ми живемо у стані війни, не знаємо, що нас чекає завтра…Ніщо так не зачіпає душу, як дитяча щирість і відвертість. То ж дякую вам за підтримку воїнів АТО та бажаю мирного неба над нашою суверенною державою, а всім захисникам нашої незалежної України нехай доля щедрою рукою дарує  життєві перемоги!» - сказав у своєму зверненні до присутніх учасник бойових дій на Сході  України Скляренко В.М.

       Після завершення заходу до  присутніх з вітальним словом звернувся сільський голова Петренко В.В.  «Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх.  Вони допомагають зберiгати найсвятiше – шанобливе ставлення до наших   дiдiв,  батькiв воїнів української  держави. Батьківщина – це не тільки земля, на якій ми живемо, не тільки простори й багатства природи, це ще й люди які її населяють, їхня натхненна праця. Батьківщина – це пам’ять серця про все , що було з народом, це пам’ять про трагічну історію країни.

       Наша історія – це історія віковічної боротьби за своє місце під сонцем. Сердечно бажаю вам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє України!»

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            Зі словами щирої вдячності, до своїх вихованців та присутніх звернулась директор Мархалівського НВК Шевченко Л.М.  «Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми.

 Ви,  молоде покоління незалежної України, вірте, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Будьте свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можна досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.  Плекайте все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви покладені на вівтар незалежності, соборності, державності.   Виховуйте у собі національну свідомість, людську гідність, відроджуйте паростки духовності, формуйте у собі риси громадянина української держави.

          Нинішнє святкове дійство добігає до свого завершення. Сподіваюся, все, що прозвучало нині на цій святковій сцені торкнулося Ваших сердець і примножило любов до рідного краю ! Дякую усім хто був із нами і від усієї душі бажаю, в першу чергу, міцного здоров’я, великої наснаги в житті. Хай Ваша життєва дорога засівається зернами добра і любові. Хай у ваших домівках завжди панує мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість і виваженість. Нехай доля завжди буде прихильною до Вас і Ваших родин, даруючи радість життя».

       

Переглядів: 595 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz