Четвер, 02.05.2024, 10:02
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Травень » 5 » ЕКСКУРСІЯ У МУЗЕЙ ВОДИ
20:57
ЕКСКУРСІЯ У МУЗЕЙ ВОДИ

        Багатьом вода здається найпростішою субстанцією, яку тільки можна собі уявити. Проте насправді вода - джерело життя, яке найчастіше за все зустрічається на Землі в рідкому стані - є вкрай таємничою речовиною. Більшість з нас знають про воду тільки те, що без неї «ні туди, ні сюди». Але вона приховує багато загадкового, і багато її властивостей не вивчені до цих пір.

        До Вашої уваги маловідомі і цікаві факти про воду!

 

     

  • Вода є єдиною речовиною на нашій планеті, яка може приймати три стани: рідкий, газоподібний і твердий.
  • Вченим вдалося довести, що найперші живі організми, які з’явилися на нашій планеті, виникли у воді.
  • 75 тонн води, стільки випиває людина за все життя.
  • Природінй процесс очищення підземних вод, може займати декілька тисячоліть. Не забруднюйте воду!
  • Вченим вдалося довести, що вода має пам’ять. В той момент, коли вода торкається будь-якої речовини, у неї відразу з’являється вся інформація про данну речовині. Ці дані відбиваються на поверхні води, проте це ніяк не впливає на її хімічний склад.
  • Як відомо, молекули води складаються з кластерів. І ось кожен такий кластер має 440 тисяч «осередків» пам’яті.
  • За даними ВООЗ, кожні 8 секунд від забрудненої води помирає дитина.
  • Вода - це перше, що шукають дослідницькі групи на інших планетах.
  • 85% - це відсоток хвороб, які поширюються, через воду.
  • Від хвороб, які передаються за участі води, щорічно помирає, понад 25млн. людей.
  • Організм людини складається з води на 80%, але в старості цей відсоток зменшується.
  • Якщо впродовж тривалого часу вживати дистильовану воду, то це приведе до дефіцити мінеральних солей в організмі і порушенням його функціонування.

Аби дізнатися більше про цю дивовижну речовину, отримати приємні враження та емоційне задоволення 05 травня учні 3 та 4 класів, разом з класними керівниками Богацькою Л.П. та Павловською С.М. вирушили на екскурсію до Музею води. І ось нарешті добралися…

В центрі Києва, на високому пагорбі серед Хрещатого парку стоять дві старовинні водонапірні башти віком більше 130 років, котрі самі по собі є архітектурними пам’ятниками. В одній із них розмістився Музей води. Музей було відкрито у 2003 році, після реконструкції башти, і здається, що це середньовічний замок серед мальовничих пейзажів.

Головна мета Музею води - розповісти відвідувачам про гідросферу планети, про запаси води, якими володіє Україна, про те, які необоротні процеси викликає необдумана діяльність людини, і як вона впливає на екологію в цілому. Цікаво подивитися, який шлях у природі долає вода, випадаючи на землю дощем, всмоктуючись у землю, проходячи різні шари ґрунту, збираючись у підземні ріки.

Вся експозиція розташовується під землею, куди ми спуститися на ліфті. Гід розповідає нам про те, як забезпечувався питною водою Київ за давніх часів, скільки вона коштувала, як прокладали у місті перший водопровід. Тут ми побачили діючу модель артезіанської шпари, довідалися, як улаштований каналізаційний колектор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У ході екскурсії по Музею води зацікавлені відвідувачі дізналися, які етапи очищення проходить річкова вода, перш ніж стане безпечною та придатною до вживання, а також, які фактори погіршують воду на шляху до наших кухонь та ванних кімнат.

Вражає те, що багато частин експозиції динамічні, наприклад, у музеї обладнана ванна кімната із кранами, з яких постійно тече вода: повна ванна, повна раковина, погано відрегульований змив у бачку - це демонстрація нераціонального використання води.

Музей води – один із найцікавіших для дітей. Тут у великому басейні плавають дивовижні японські коропи кої, які, за чутками, виконують бажання. Якщо піднести близько до води долоню – рибки можуть вистрибнути й торкнутися вашої руки. Загальний подив викликає і величезний, у половину людського зросту, унітаз. В одному із залів є грот, пройшовши через який, можна побачити різні перетворення і стани води. Є тут і водоспад, і дощ із грозою, і гейзери.

Музей води в Києві - один із самих цікавих для дітей. Взявши в руки лопатки, дітвора може за своїм розсудом прокласти в піску русло для річки. А самим оригінальним моментом, який подобається і дітям і дорослим - це пускання мильних бульбашок величезних розмірів. Дітлахи і дорослі можуть по черзі стати учасниками незабутнього атракціону - опинитися на кілька секунд усередині велетенської райдужної мильної бульки...

Поверталися додому якісь умиротворені і замріяні, але дуже задоволені. Дітвора – в захваті! Всім, хто хоче незабутніх вражень – радимо відвідати цей унікальний музей, який залишив у пам’яті найкращі спогади.

Переглядів: 765 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz