Четвер, 02.05.2024, 06:42
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Травень » 22 » ЕКСКУРСІЯ У НАЦІОНАЛЬНИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ УКРАЇНИ
18:04
ЕКСКУРСІЯ У НАЦІОНАЛЬНИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ УКРАЇНИ

        Музей - це місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе. Тут можна робити замітки, годинами розглядати дивовижні експонати, а можна просто мріяти, уявляючи себе то скіфом, то солдатом війни, то бійцем, що ставить прапор над рейхстагом.

Аби отримати насолоду від шедеврів українського та зарубіжного живопису, графіки та скульптури 19.05. 2017 р. учні 7 класу разом з класним керівником Захарченко Т. І. відвідали Національний художній музей України.

Коротко про музей… Національний художній музей України - найбільш репрезентативне зібрання вітчизняного образотворчого мистецтва в Україні і світі. Колекція музею нараховує близько 40 тисяч експонатів, серед яких шедеври українського живопису, скульптури і графіки від часів Київської Русі до сьогодення. У ньому представлені роботи фактично всіх майстрів, пов'язаних з Україною.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У музеї зберігається одна з кращих в Україні колекція іконопису. Середньовіччя в експозиції представлено класичними зразками іконопису ХІV-ХVІ століття із Західної України. Надзвичайно цінним є також колекція українського мистецтва епохи бароко – картини, ікони, колекція поліхромної скульптури, стародруків. Особливою добіркою є колекція українського авангарду ХХ століття. Музейна колекція пізніших десятиліть, до 1990-х років включно, відображає різноманітність напрямів і течій: від соцреалізму до постмодернізму

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Непідробний інтерес у відвідувачів музею викликала представлена в його стінах колекція барочного мистецтва України. Оглядаючи рідкісні експонати, учні милувалися такими чудовими витворами, як «Різдво Христове», «Вхід до Єрусалиму», а також перлиною музею - Березнянським іконостасом. Відділ мистецтва нового часу привабив гостей картинами знаменитих українських портретистів - Володимира Боровиковського, Дмитра Левицького і невеликою колекцією картин Тараса Шевченка. Особливе враження у відвідувачів склала музейна колекція іконопису, яка є однією з найбагатших в Україні.

«Щиро вдячні нашому класному керівнику Захарченко Т. І. та  екскурсоводу за надзвичайно цікаву, змістовну, пізнавальну екскурсію. Вражені експозиціями, їх багатим наповненням, художнім вирішенням та смаком. Музейні експозиції зачаровують та вражають...» - поділилася своїми емоціями від екскурсії семикласниця Попадюк Каріна.

Переглядів: 631 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz