П`ятниця, 03.05.2024, 19:38
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 25 » ГОДИНА ЗЕМЛІ
14:15
ГОДИНА ЗЕМЛІ

        В суботу, 24 березня, у всьому світі на одну годину (з 20:30 до 21:30) згасне світло. Ні, це не початок Апокаліпсису. Вимкненням необов'язкового світла й електричних пристроїв люди мають намір висловити підтримку екологічній акції Година Землі.

Що це захід і в чому його суть?

Година Землі – це міжнародна акція, ініційована Всесвітнім фондом природи WWF, під час якої люди, організації та комерційні установи на одну годину вимикають зайве освітлення й електроприлади як символ їх єднання і прихильність до збереження планети.

Захід спрямовано насамперед на те, щоб привернути увагу до екологічних проблем Землі (наслідків зміни клімату, згубної людської діяльності тощо), змусити людей задуматися і зупинити деградацію природного середовища планети.

Згідно з даними звіту WWF про Живу Планету, зараз людство споживає в 1,6 рази більше, ніж може забезпечити Земля. Тобто, нам потрібна не одна, а 1,6 планети для підтримки життєдіяльності. І з кожним роком ситуація все погіршується: людство викидає більше вуглекислого газу в атмосферу, ніж океани і ліси можуть поглинути, виснажує рибні запаси і вирубує дерева швидше, ніж вони зможуть народитися і вирости, виробляє більше сміття, ніж планета може «переварити». Це призводить до зникнення лісів, нестачі продовольства, закислення океану, вимирання тварин та ін. 

Як зародилася акція і хто її підтримує?

          Вперше Година Землі була організована Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році. Вона стартувала у Сіднеї. Тоді рівно на годину погасли вогні у понад 2 млн будинків і підприємств як демонстрація своєї позиції щодо зміни клімату.

Через рік акція стала глобальним рухом із понад 100 млн людей у 35 країнах. Пам'ятки, як-от міст "Гарбор-Брідж" у Сіднеї, Сі-Ен Тауер у Торонто, міст "Золота Брама" в Сан-Франциско, Колізей Рима, всі стояли в темряві під час Години Землі в 2008 році.

У березні 2009 року Година Землі стала наймасовішою акцією в історії людства - за оцінками WWF, до неї приєдналося понад мільярд жителів планети.

Наступні роки показали, що це далеко не межа – популярність екологічного заходу зростає і зростає. У 2017 році до акції приєдналися понад 184 країн світу. Тобто, близько 2 млрд людей всього світу хочуть щось конкретно зробити для збереження планети.

А що Україна ?

          Наша країна не стоїть осторонь екологічних проблем і, звичайно ж, підтримує світовий рух із захисту довкілля ось уже десятий рік поспіль. З 2009 року українці в багатьох містах на годину гасять світло у своїх будинках, роблячи внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації країни.

Також гаснуть найбільш відомі архітектурні споруди. Наприклад, у Києві вимикається підсвічування на монументі "Батьківщина-мати" Національного музею історії України в Другій світовій війні, будівлі Міністерства закордонних справ, монумента Незалежності і флагштока на Майдані Незалежності, а також архітектурно-декоративне освітлення дзвіниці Михайлівського монастиря, Успенського собору та дзвіниці Києво-Печерської лаври, Софійського собору.

Чого вдалося досягти?

           Скептики вважають акцію марною, бо вона не економить електроенергію і, на їхню думку, жодним чином не покращує екологію. Але в WWF наголошують, що метою заходу не є заощадження енергоресурсів, вона не розрахована на миттєві результати і все ж приносить велику користь.

За роки існування акції "Година Землі" по всьому світу було втілено тисячі природоохоронних ініціатив. Наприклад, у Росії ухвалили нове законодавство з охорони морів і лісів, в Казахстані висадили 17 млн дерев, в Індії та на Філіппінах почали масово переводити будинки на освітлення за допомогою сонячних батарей, в Аргентині під захист було взято 3,4 млн га морської території тощо. До того ж змінюються споживчі звички мільйонів людей по всьому світу.

          Година Землі – це щорічна акція, яка закликає людей схаменутися і почати використовувати ресурси з розумом, бути екологічними і свідомими. Жителі майже 200 країн долучаться до акції. Не будьте байдужими й ви!

 

Переглядів: 349 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz