Четвер, 02.05.2024, 05:42
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 30 » НОВОРІЧНЕ СВЯТО
17:23
НОВОРІЧНЕ СВЯТО

              Холодної зимової ночі, рівно о півночі, коли годинник проб’є дванадцять, до нас приходить Новий Рік, а з ним – вітання, феєрверки, святкування і, звичайно ж, загадування бажань. Новий Рік – одне з найзагадковіших свят, і не тільки тому, що його святкування пов’язане зі світом добрих казок і магії, але ще й тому, що це, мабуть, єдина знаменна подія, що протягом століть одночасно відзначається людьми у всіх країнах і на всіх континентах. Однак, в усі часи, у різних народів, склались свої власні традиції зустрічі Нового Року.

Отже, помандруємо світом та поцікавимось звичаями святкувань різних націй!

  • У Великобританії напередодні Нового року в будинках має панувати зразковий лад, а всі борги, що накопичились за рік, сплачені. З настанням опівночі господар будинку широко відчиняє двері, щоб старий рік пішов, а новий заходив до оселі. Потім двері і вікна зачиняються і з цієї миті чекають першого гостя. Від того, хто першим переступить поріг будинку, залежить чи щаститиме в наступному році. Ще одне правило для гостя – принести із собою для господарів корж, віскі і маленький шматочок вугілля, який треба кинути в камін і побажати, щоб вогонь сімейного затишку палав вічно.
  • У Франції святковий стіл просто не уявляють без смаженої індички і моркви з медом, що забезпечує оселі повне благополуччя на майбутні дванадцять місяців. Ще одна з ознак свята – Сантони – дерев’яні чи глиняні фігурки, які ставлять біля ялинки. А в південних селищах Франції існує ще й такий звичай: хазяїн-винороб неодмінно повинен обійняти бочку з вином, поздоровити її зі святом і випити за майбутній врожай. Греції, після того, як годинники проб’ють північ, господиня виходить у двір і розбиває об стіну плід граната. Якщо зернята розлітаються далеко по под’вірю, значить, у новому році вся родина буде щаслива, а поля дадуть гарний врожай. Тибеті господарки перед Новим роком печуть багато пиріжків з найрізноманітнішою начинкою, а потім роздають їх усім. Вважається: чим більше роздати – тим багатшим будеш.

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • У Італії у новорічну ніч заведено голосно кричати. У такий дивний спосіб і без того галасливі італійці проводжають Старий рік і вітають Новий. Це одна цікава традиція: позбуватись усіх необхідних речей, викинувши їх у вікно у той момент, коли годинники б‘ють дванадцять. Таким чином італійці позбуваються поганих намірів і зустрічають Новий рік з відкритим серцем і щирими думками.
  • У Шотландії напередодні Нового Року підпалюють смолу в бочці і котять її вулицями, символічно спалюючи старий рік. Новорічну ніч у Кореї заведено проводити на ногах, бо існує повір’я: «Якщо в ніч на Новий рік спати, то брови посивішають». От і гуляють до ранку. Іноді формування традицій святкування Нового року відбувається під впливом кліматичних умов, тому, до прикладу, у скандинавських країнах люди обожнюють проводити новорічну ніч на ковзанах. Однак, не зважаючи на етнонаціональні і сучасні культурні розходження у святкуванні Нового року, є в цього свята і об’єднуючі машканців усієї планети атрибути, без яких не обходиться жоден Новий рік – це Дід Мороз, Снігуронька, подарунки, святкова ялинка й очікування дива.

Це коротка історія свята… А 28 грудня у Мархалівському НВК відбулися новорічні ранки для вихованців дошкільної групи, учнів початкової школи та учнів середньої ланки.

 

 

 

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Традиційно, учні початкових класів щиро вітали присутніх глядачів з Новим роком, співали веселі пісні, водили хороводи, танцювали круг ялинки, грали в ігри та хизувалися чарівними новорічними костюмами. Учні середньої ланки підготували виставу. Захоплюючий сюжет, оригінальні костюми, якісний музичний супровід, артистизм, незвичні сценічні рішення та святкові емоції подарували учні середньої ланки глядачам у новорічній виставі.

Наприкінці свята Дід Мороз і Снігуронька подарували дітям солодкі подарунки.

 

 

 

 

Переглядів: 321 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz