Четвер, 02.05.2024, 06:59
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 15 » ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ
19:24
ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ

           Одним із аспектів всебічного розвитку особистості є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, коли вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони, права. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.

Правове виховання - виховна діяльність школи, сім'ї, правоохоронних органів, спрямована на формування правової свідомості та навичок і звичок правомірної поведінки школярів.

Необхідність організації правового виховання учнівської молоді зумовлена розбудовою Української держави, існування якої немислиме без відповідного рівня правової культури її громадян, інтенсивною трансформацією правової системи, необхідністю подолання правового нігілізму та правової неграмотності.
Робота по формування правових відносин сприяє розширенню правових знань учнів, виробленню навичок відповідальної поведінки підростаючого покоління на основі сформованості превентивного світогляду, здатності супротиву до негативних впливів соціального середовища

Відповідно до плану заходів щодо проведення Всеукраїнського тижня права у Мархалівському НВК з 10 по 14 грудня під гаслом «Маєш право мати право» було проведено ряд заходів: єдина виховна година «Маємо право на право…», з учнями 7 та 8 класів проведено годину спілкування «Цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх», круглий стіл «Я знаю свої права та обов’язки» - 9 клас.
Була організована виставка «Правова література», також учні ознайомились із літературою на правову тематику в сільській бібліотеці.

Переглядів: 302 | Додав: school | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz