Четвер, 25.04.2024, 14:03
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Лютий » 8 » УРОК ЗДОРОВ'Я
22:27
УРОК ЗДОРОВ'Я

            «Головним скарбом життя є не землі, що ти завоював, не багатства, що у тебе в скринях... Головним скарбом життя є здоров'я, і щоб його зберегти, потрібно багато чого знати. Міцне здоров’я багато в чому залежить від правильного харчування». Так говорив великий Авіцена.

Справді так, правильне харчування забезпечує нормальний фізичний розвиток дитини, попереджає виникнення таких відхилень, як відставання у віці, розвиток рахіту, недокрів’я, ожиріння, алергічні прояви, розлади травлення. Стан імунітету визначається не стільки кількісною стороною харчування, скільки його якістю і біологічною цінністю, крім того, раціональне повноцінне харчування підвищує стійкість дитячого організму до різких коливань температури і вологості повітря, впливу різних шкідливих екологічних факторів.

Харчування впливає і на розвиток нервової системи, інтелекту. У такий час - час великих перевантажень, значного потоку інформації, прискорених темпів життя, можливостей виникнення стресових ситуацій - слід пам’ятати, що правильне харчування в дитячому віці багато в чому сприяє формуванню організму, здатної подолати труднощі життя.

Аби розтлумачити учням вище сказане, класні керівники 2, 3 класів Павловська С.М., Глов’як Л.В. та вчитель біології, хімії та основ здоров’я Шульженко М.М. провели з учнями урок здоров’я «Шкідлива та корисна їжа». Обговорили залежність здоров'я людини від впливу на нього продуктів харчування, колективно склали правила щоденного харчування, ознайомились з інформацією про «Топ-10 найшкідливіших продуктів харчування», провели вікторину «Що я знаю про їжу та харчування?» а також рольову гру «Про що розповідає упаковка». Урок пройшов цікаво і змістовно. Учні переконались, що здоров’я - найдорогоцінніший скарб, який дуже легко можна втратити, якщо неправильно харчуватися.

Бережіть його, зміцнюйте і примножуйте. І пам’ятайте - від вас залежить, чи зумієте ви зберегти його на довгі роки.

 

Переглядів: 249 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz