П`ятниця, 03.05.2024, 22:18
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 23 » ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ
18:38
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ

        22 березня 2018 року відзначається Всесвітній день води, проведення якого започатковано Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році з метою привернення уваги до проблем, пов’язаних з водними ресурсами на Землі.

Основні цілі проведення Всесвітнього дня води: сприяти прийняттю відповідних заходів для вирішення проблеми забезпечення населення питною водою; інформувати суспільство про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів; залучити до відзначення Всесвітнього дня води урядові організації, міжнародні агентства, неурядові організації та приватний сектор.

Всесвітній день води є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайне значення водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем так і рішень в цій області. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії у рамках загальної теми.

Також не варто забувати, що всі живі тварини і рослини складаються з води: тварини та риби - на 75%, медузи - на 99%, картопля - на 76%, яблука - на 85%, помідори - на 90% , огірки - на 95%, кавуни - на 96%. Навіть людина складається з води. 86% води міститься в тілі у новонародженого і до 50% у літніх людей.

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо людина втрачає 2% води від маси свого тіла, то у неї виникає сильна спрага. Якщо відсотки втраченої води збільшаться до 10, то у людини почнуться галюцинації. При втраті в 12% людина не зможе відновитися без допомоги лікаря. При втраті в 20% людина помирає. Вода дуже корисна, наприклад, вона допомагає знизити ймовірність серцевого нападу. Під час досліджень вчені з’ясували, що ті люди, які п’ють близько шести склянок води в день, менше схильні до ризику серцевого нападу на відміну від тих, хто п’є всього дві склянки.

З цієї нагоди Державним агентством водних ресурсів України створено сучасний відеоролик «Річки України», головний меседж якого – інформування учнів закладів освіти про унікальні водні ресурси найбільших річкових басейнів України у цікавому для дітей та молоді форматі. Разом з тим, у відеоролику акцентується увага на дбайливому ставленні та раціональному використанню води.

Враховуючи зазначене вище, в рамках відзначення Всесвітнього дня води. в закладі освіти проведені виховні заходи, під час яких скористалися відеороликом «Річки України», який розміщений на офіційному веб-сайті Державного агентства водних ресурсів України. 22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства.

 

 

 

 

Переглядів: 402 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz