Четвер, 02.05.2024, 12:13
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Травень » 29 » ЕКСКУРСІЯ ДО ПАРКУ "ФЕОФАНІЯ"
20:48
ЕКСКУРСІЯ ДО ПАРКУ "ФЕОФАНІЯ"

          Колись ці доглянуті землі були приватними володіннями. Але місцеві жителі змогли відвоювати їх та передати у власність міста. 1972 року територію оголосили парком-пам’яткою. Особливістю парку є гармонійне поєднання красивого природного і сучасного штучного дизайнерського ландшафту, а також велика кількість висаджених тут унікальних рослин. Усе це вельми ефектно виглядає на фоні розташованого поблизу Свято-Пантелеймонівського монастиря.

Ви мабуть здогадались, мова піде про парк «Феофанія». Вже за часів Незалежності України «Феофанія» отримала статус пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Це дозволило милуватися красою ландшафту і багатою рослинністю не обмеженій кількості людей, а всім охочим.

Парк «Феофанія» на сьогодні є наймолодшим та найперспективнішим місцем відпочинку для киян та гостей міста. Парк входить до складу природно - заповідного фонду України, який є складовою частиною світової системи природних територій та об`єктів, що перебувають під особливою охороною. Опікується цими землями державна установа ДУ «Інститут еволюційної екології НАН України».

 

 

 

 

 

 

 

Головною метою його створення є збереження та використання в естетичних, виховних, наукових, природоохоронних та оздоровчих цілях найбільш визначних зразків паркового будівництва.

Унікальною особливістю, яка вирізняє парк «Феофанія» з-поміж інших є гармонійне поєднання нерукотворних шедеврів первозданної природи із сучасним мистецтвом ландшафтного дизайну на фоні духовної величі Свято-Пантелеймонівського Собору. Ця місцевість несе енергетику своєї багатовікової історії, насиченої багатьма культовими подіями і являє собою унікальне культурно-природне утворення із потенційними функціями оздоровлення, рекреації, туристичного тяжіння та релігійного центру.

Тут, де панує атмосфера цілковитого спокою та благодаті, можна нескінченно насолоджуватись живописними пейзажами, забувши про усі буденні проблеми та негаразди. Ніби якась дивна хвилююча аура, що вирує у повітрі, приваблює закоханих й налаштовує на чарівні романтичні побачення. Побувавши в цьому райському куточку та відчувши подих матінки-природи, ще не раз виникне бажання повернутися задля відновлення своїх життєвих сил. Тому й не дивно, що парк «Феофанія» для багатьох став одним із найулюбленіших осередків родинного відпочинку у місті.

 

 

 

 

 

 

 

Парк Феофанія - це не тільки гарна природа, затишне місце для відпочинку, але і цінний історичний пам'ятник, центр духовного життя українського народу. Здавна парк Феофанія вважався однією з найкращих природних зон для оздоровлення організму і зміцнення душевних сил. Цьому сприяє не тільки цілюще повітря, але позитивна енергетика, якої буквально "просочена" ця місцевість. У парку є паломницька стежка, на якій розташовані джерела. Популярністю серед туристів і прочан є цілюще джерело під назвою "Сльози Божої Матері". Вода в ньому солонувата, адже згідно з легендою Божа Матір впустила сюди свою сльозу, тому вода і набула такого смаку Парк Феофанія - місце, де можна із задоволенням провести вихідний день, сходити до церкви, погуляти по лісі, влаштувати пікнік всією родиною.

Саме тому, учні 3 класу, разом з класним керівником Богацькою Л.П., вирушили на відпочинок до цієї перлини природи.

Які враження  запитаєте Ви?  Неперевершені…

Переглядів: 446 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz