Четвер, 09.05.2024, 14:06
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Листопад » 19 » МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ
19:36
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

           Толерантність є нормою сучасного цивілізованого світу. Як така вона прокламована Декларацією принципів толерантності, затвердженою Резолюцією Генеральної Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року.
З тих пір цей день щороку відзначається по усій планеті як Міжнародний день толерантності.
Та попри високе і широке визнання на офіційному рівні, всупереч повсякденній актуальності цієї соціальної норми, "справи толерантності" насправді не такі вже й задовільні.
Ми всі різні, але ми всі рівні. Кожна людина має право жити в мирі. А це означає, що бути толерантним не значить залишатися пасивним перед обличчям расизму, ксенофобії, гендерної або расової дискримінації, насильства тощо, або ж мовчати, коли люди стикаються із жорстоким ставленням.
14-15 листопада у рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, поваги до інших людей, їхніх думок, підвищення настрою учасників освітнього процесу у закладі освіти були проведені виховні заходи «Толерантність врятує світ», та "Людина починається з добра", підготовлений та проведений учнями 6-9 класу, заступником директора з навчально-виховної роботи Білоус Г.А., класним керівником 7 класу Пустовою М.М. та психологом закладу Наталією Михайлівною.
Метою заходів було закликати всіх учасників освітнього процесу до миру, єдності та поваги один до одного. Діти із задоволенням створювали власну Квітку Толерантності, переглянули короткометражні фільми "Особлива", "Толерантність починається з тебе", разом з психологом виконували тренінги , квести та збагатились поняттям толерантність.
Метою заходу було те, щоб учні зрозуміли, що всі люди на землі різні: за зовнішністю, характером, за можливостями або здібностями. Але ніколи не можна забувати, що за будь-яких обставин і в будь-якій ситуації ми повинні залишатись людьми і пам'ятати, що нас оточують такі ж люди: кожен зі своїми власними особливостями характеру або рисами зовнішності.

Переглядів: 197 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz