Четвер, 09.05.2024, 21:36
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Листопад » 2 » НЕ СПАЛЮЙТЕ ОПАЛЕ ЛИСТЯ ТА ТРАВУ
11:03
НЕ СПАЛЮЙТЕ ОПАЛЕ ЛИСТЯ ТА ТРАВУ

             Цьогорічна осінь радує нас теплою та сухою погодою, тому сільські жителі та дачники залюбки працюють на своїх присадибних ділянках, збираючи урожай. Але після такого збирання зазвичай розпочинається спалювання сухих залишків, опалого листя та сухої трави. Екологи неодноразово говорили про шкоду, яку приносить таке спалювання, адже вогонь руйнує родючий шар грунту, знищує комах, які живуть у ньому, а ще може перекинутись на лісові масиви.

Вони наголошують: якщо ви розпалюєте вогнище у себе на подвір’ї, то робити це треба у безвітряну погоду на відстані мінімум 15 м від будівель та споруд. Якщо робите це на полі, то обов’язково треба провести по краю поля мінералізовані полоси, щоб вогонь не зміг зашкодити полезахисним смугам та лісовим насадженням. Слід також бути присутнім до самого завершення таких робіт.

При цьому слід зазначити, що за нормальних умов, коли листя перегниває, необхідні для розвитку рослин речовини повертаються в грунт. В той же час при згоранні утворюється зола. І хоч багато людей вважають, що таким чином удобрюють поля, зола- це погане добриво, бо призводить до збіднення грунту.

А ще дим від вогнищ може утворити смог і на довго зависати у повітрі. В такому випадку значно погіршується видимість на дорогах, а це призводить до збільшення частоти ДТП та різних аварій. Попадаючи у легені, смог викликає суттєве погіршення здоров’я людини.

Спалювати опале листя та суху траву категорично заборонено! Це – грубе порушення природоохоронного законодавства. Тому екологи застерігають громадян від необережного поводження з вогнем та просять дотримуватись правил пожежної безпеки. Статті 16 та 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» забороняють спалювання листя, а відповідальність за порушення цієї норми передбачена ст,77 адміністративного кодексу України. А опале листя краще не спалювати, а компостуватити.

Шановні громадяни! В черговий раз звертаємось до Вас з проханням не спалювати опале листя та суху траву. Якщо Вам не байдуже власне здоров’я і здоров’я Ваших дітей – не забруднюйте довкілля, не залишайтесь осторонь цієї проблеми та використовуйте інші способи утилізації сухої рослинності, зокрема компостування органічних відходів. Подбаймо про наше здоров’я і навколишнє середовище, в якому мешкаєте Ви та Ваші рідні!

Переглядів: 181 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz