Четвер, 09.05.2024, 09:08
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Листопад » 2 » ЗАСІДАННЯ МО ВЧИТЕЛІВ ПРЕДМЕТІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН
10:59
ЗАСІДАННЯ МО ВЧИТЕЛІВ ПРЕДМЕТІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН

            Десятий місяць року добігає до кінця. Чудовий, сонячний осінній день. В закладі освіти тихо, тепло, затишно, не чути голосів дітлахів. Вони відпочивають, радіють осіннім канікулам. А вчителі предметів природничо-математичних дисциплін зібралися в кабінеті біології, щоб провести чергове засідання шкільного методичного об’єднання. Запросили колег: Глов’як Л.В. та вчителів початкових класів, щоб поділитися своїми напрацюваннями.

Керівник МО вчителів предметів природничо-математичних дисциплін Шульженко М.М. поділилась досвідом роботи з впровадження та реалізації змістовних ліній "Екологічна безпека та сталий розвиток", "Здоров'я і безпека" на уроках біології та хімії.

Вона наголосила, що змістова лінія "Екологічна безпека та сталий розвиток" націлена на формування в учнів соціальної активності, відповідальності та екологічної свідомості, готовності брати участь у вирішенні питань збереження довкілля і розвитку суспільства, усвідомлення важливості сталого розвитку для майбутніх поколінь. А завданням наскрізної лінії «Здоров'я і безпека» є становлення учня як емоційно стійкого члена суспільства, здатного вести здоровий спосіб життя і формувати навколо себе безпечне життєве середовище. Вона представила вчителям цікаві та змістовні екологічні проекти, які виконали учні під керівництвом учителя.

А потім працювали в кабінеті інформатики…Вчитель математики Пустова М.М. поділилась досвідом роботи з українською освітньою платформою «Вчи.ком.юа». Дана платформа розробила онлайн-курси з математики для учнів 1- 6 класів. Усі завдання «Вчи.ком.юа» виконані в інтерактивній формі і розроблені професіональними психологами та методистами. В основі курсів закладені принципи ДСПЗО та система індивідуальної траєкторії навчання для кожного учня. Адаптуючись до кожного учня, система реагує на його дії і, у випадку вірного розв’язку хвалить його та пропонує нове завдання, а у випадку помилки задає уточнюючі запитання, які допомагають учневі прийти до вірного розв’язку. Система «Вчи.ком.юа» підлаштовується як під обдаровану дитину, так і під ту, яка потребує більше часу для освоєння матеріалу, планомірно підвищує їх рівень знань та математичних навичок. «Вчи.ком.юа» надає вчителям безкоштовний доступ без будь-яких обмежень. Учні можуть займатися на платформі без обмежень у шкільний час (до 16:00).

У вечірній час учні можуть вирішити до 20 безкоштовних завдань. У разі, якщо вони захочуть займатися без обмежень, батьки зможуть придбати для них доступ до розширеного аккаунту. Учні мають можливість самостійно вивчати математику в комфортному для себе темпі з потрібною кількістю повторень та відпрацювань, вирішуючи інтерактивні завдання вдома.

У своєму особистому кабінеті вчитель стежить за прогресом кожного учня і всього класу в цілому, точково допомагаючи при виникненні труднощів. Вчитель виділяє час на уроці (15 хвилин) або 1 урок на тиждень для самостійної роботи учнів за комп'ютерами в системі Вчи.ком.юа.

За допомогою докладної статистики по класу вчитель відстежує успіхи учнів та допомагає їм при виникненні труднощів. Завдання Вчи.ком.юа також використовуються на інтерактивній дошці для пояснення нової теми або організації групової роботи учнів. Вчи.ком.юа надає абсолютно безкоштовний доступ до всіх освітніх ресурсів та статистики для шкіл та вчителів.

Для вчителів предметів природничо-математичного циклу та вчителів початкових класів Пустова М.М. провела практичне заняття по роботі з даною платформою. Вчителі мали можливість попрацювати із завданнями різного рівня складності і переконатися в тому, що математику можна вивчати весело і граючись.

Такі завдання активізують роботу учнів на уроках, розвивають логічне мислення та полегшують засвоєння програмового матеріалу.

Засідання МО пройшло діловій, жвавій, конструктивній обстановці. Нам є чим поділитися, нам є над чим працовати…

 

Переглядів: 177 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz