Понеділок, 29.04.2024, 10:16
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2020 » Квітень » 1 » 1 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПТАХІВ
09:56
1 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПТАХІВ

Птахи – це окраса рідної природи та нашого життя. Вони звеселяють нас, рятують від смутку, чарують мелодійним дзвінкоголосим співом, незвичайним оперенням і зовнішнім виглядом.

 

З давніх-давен  приліт перших перелітних птахів сприймався нашими пращурами як велика весняна радість. Українці здавна шанували птахів, чекаючи на їх приліт з далеких країв, бо вважали, що птахи на своїх крилах приносять весну.

 

Птахи живуть на планеті понад 150 мільйонів років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було. Природно при цьому, що їхній зовнішній вигляд є досить різноманітним і способи життя відрізняються.

 

Неоціненну користь приносять птахи людині. Вчені підрахували, що на ділянці  площею 1 км2 птахи знищують не менше ніж 25 кг комах. До того ж вони є досить спритними і діяльними. Пара синиць може «обробити» за день близько 40 яблунь, збираючи з них шкідників. Але птахи знищують комах вибірково. Дятли зазвичай віддають перевагу короїдам, сіра мухоловка – летючим комахам, переважно мухам, іволга живиться в основному волохатою гусінню. Є також види, які не дуже вибагливі до їжі, з комахоїдних – це шпаки та воронові.

Птахи знищують не лише шкідливих комах, а й багато шкідливих гризунів, які часто завдають значних збитків урожаю сільськогосподарських культур. Варто зазначити, що сови та більшість денних хижих птахів з’їдають величезну кількість мишей-полівок та інших гризунів.

Птахи також сприяють поширенню дерев та кущів. Наприклад, сойка живиться не лише комахами та гризунами, восени вона збирає про запас жолуді, розносячи їх по лісу, ховаючи біля пнів, під листям та в інших місцях. Багато птахів (шпаки, дрозди, сірі куріпки, тетеруки) восени та взимку живляться переважно ягодами горобини, калини, терену, малини, бузини, насіння яких вони переносять на значні відстані.

 

Крім цього, птахи створюють необхідний ланцюг у ряді живих істот, забезпечують рівновагу в боротьбі за існування у тваринному світі.Бережімо птахів, як і все живе на Землі!

Рідкісних птахів і тих, що зникають в нашій країні заносять до Червоної книги України, створюють для їх збереження заповідники і заказники. А нам з вами потрібно взимку підгодовувати пташок, а навесні і влітку приваблювати в свої сади.

За традицією минулих років, в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, синичники, гоголятники та інші «пташині будиночки».

Пам’ятайте! Птахи - невід’ємна частина живої природи, їх потрібно любити і берегти не лише тому, що вони корисні, а й тому, що вони переповнюють наше буденне життя масою позитивних емоцій. Спостерігаючи за ними, ми отримуємо величезну естетичну насолоду. Пернаті - це не лише користь, а й краса. А краса, як відомо, врятує світ.

БЕРЕЖІМО ПРИРОДУ, БЕРЕЖІМО ПТАХІВ!

З ДНЕМ ПТАХІВ!

Переглядів: 244 | Додав: school | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz