Неділя, 05.05.2024, 14:04
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2020 » Березень » 21 » 21 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЛІСІВ
12:14
21 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЛІСІВ

21 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЛІСІВ

Ліси називають «легенями планети»: вони поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень. Ліс – середовище існування приблизно 3/4 усіх видів рослин, тварин і грибів, що є на нашій планеті. Ліс є частиною культурно-історичного середовища, під впливом якого формуються культура і звичаї цілих народів, ліс – джерело роботи та матеріального благополуччя значної частини населення. Ліс забезпечує деревиною і продуктами її переробки, харчовими і лікарськими ресурсами та іншими матеріальними цінностями.

21 березня відзначають Всесвітній день лісів за роль і значення лісів та лісового господарства в житті суспільства. Щороку в цей день фахівці в усьому світі знаходять час для обговорення цінності лісу. Населення може дізнатися, як відбувається або ж має відбуватисязбалансоване управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів з метою їх збереження для майбутніх поколінь.

Ліси України за призначенням і розміщенням виконують переважно екологічні (водоохоронні, захисні, санітарно-гігієнічні, оздоровчі та інші) функції, мають обмежене експлуатаційне значення. По території України вони розташовані дуже нерівномірно, сконцентровані головним чиному Поліссі та Українських Карпатах. Лісистість у різних природних зонах має значні відмінності й не досягає оптимального рівня, за якого ліси найпозитивніше впливають на клімат, ґрунти, водні ресурси, пом’якшують наслідки ерозійних процесів, а також забезпечується одержання більшої кількості деревини.

Проблема збереження лісу та його багатств сьогодні є серед найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. В останні роки тенденції, пов’язані з знелісненням Землі, викликають тривогу не тільки у екологів, але й у всього міжнародного співтовариства.

Не будьте байдужими! Посадіть своє дерево, і нехай росте і квітне воно. І пам’ятайте: підтримавши таку пропозицію, ви не лише прикрасите власну оселю, а й збагатите планету чистим свіжим повітрям, покращите екологічну ситуацію краю, збережете здоров’я собі і майбутнім поколінням.

Переглядів: 168 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz