Понеділок, 29.04.2024, 13:06
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Вересень » 22 » День Миру
17:29
День Миру

Генеральна Асамблея ООН в резолюції 55/282 від 7 вересня 2001 року ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний день світу буде щорічно відзначатися 21 вересня. Асамблея заявила, що День буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня. Цей день присвячений укоріненню ідеалів миру як у відносинах всередині держав, так і у відносинах між усіма державами і народами. Для більшості людей планети Земля мир – це повсякденна реальність. Для тих, хто весь час жив у світі благополуччя,  слова миру, можливо, нічого не значать. Їм важко оцінити ту величезну роль Міжнародного дня миру, де розриваються снаряди під вікнами  будинків. Однак для дуже багатьох людей в сучасному світі цей дар – не більше, ніж казкова мрія. Привернути увагу до проблеми миру Землі – ось основна мета цього свята. Ще деякий час тому і для України цей день був не більше, ніж черговою датою в міжнародному календарі. Але зараз, у наш час, коли на сході нашої рідної України лунають постріли та проливається людська кров,  це свято особливе. 

     Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. До відзначення цього свята щороку долучається і наша школа. Розпочався день молитвою за щасливе майбутнє українського народу, урочисто був піднятий прапор нашої держави під виконання учнями гімну України, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв Небесної сотні та військових в АТО. Завершилась акція флеш-мобом «Діти України за мир», який організували лідери учнівського самоврядування НВК.                                                                                                                   

             

 
 

     

 

 

 

 

У той момент, коли питання миру є особливо нагальним для   України, усі бажання, усі сподівання і мрії  пов’язані з мирним майбутнім України. Нехай же увесь світ почує голоси наших маленьких українців: «Хай буде мир на всій Землі!» 

Мир на землі — це затишок і тиша,
Це сміх дитячий і душі політ,
Коли поет чарівні вірші пише
Про незвичайний, дивовижний світ. 
Мир на землі — це росяні світанки,
Краса і творчість, пісня у гаях.
Мир на землі — це вечори і ранки
Із радістю і щастям у серцях. 
Мир на землі — це дім і мама, й тато,
Й любові стільки — просто через край!
Це та земля, де щастя є багато
І в кожній хаті — хліба коровай. 
Це та земля, де сміх і пісня лине,
А діти йдуть до школи знов і знов.
Й ніколи у боях ніхто не гине,
Бо там господар — щастя і любов.

 

Переглядів: 535 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz