П`ятниця, 29.03.2024, 17:22
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Травень » 9 » ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ
16:19
ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

            Війна, що прийшла на українську землю увірвалася до кожної сім'ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисячі міст і сіл. Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг. Серед тисяч солдатських автографів на стінах Рейхстагу чимало українських імен. Лихо й страждання, які пережили люди - незмірні. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил, могил невідомому солдату. Вони святиня нашої пам’яті.

Людство заплатило надто велику ціну за перемогу. Це – обірвана війною молодість, мрії, скалічені тіла і загублені долі. Мархалівка понесла чималі втрати на фронтах Другої світової. Відтепер до трагічного списку увійшли й імена Героїв, які віддали своє життя, захищаючи цілісність та незалежність України в зоні проведення АТО.

Сьогодні, 9 травня, у нашому селі відбулися урочистості до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Згадати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, зібралися діти війни, школярі, вчителі, небайдужі жителі села, гості.

«В цей день пам’яті і скорботи вклонімося усім полеглим, схилімо голови в журбі й задумі. Пам`ятаймо про тих, хто повернувся з цієї проклятої людьми війни, а також про тих, хто воює на Сході України захищаючи рідну землю. Пропоную вшанувати пам’ять полеглих Героїв, всіх захисників України хвилиною мовчання» - з такими словами до односельчан та гостей звернувся сільський голова Петренко Володимир Васильович.

«Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, тим, хто сьогодні піднімає з руїн і відроджує Україну. Ваша мужність, життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов'язку - це високий приклад для наслідування. Наш обов'язок - бути гідними вашого життєвого подвигу, утверджуючи мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі» - додала директор Мархалівського НВК Шевченко Людмила Михайлівна.

 

Школярі Мархалівського НВК також долучились до вшанування пам’яті Героїв. Учні згадали сторінки минулого, щоб ще раз усвідомити, кому зобов’язані мирним небом над головою, читали вірші, співали пісні, а також вшанували світлу пам’ять полеглих у боях покладанням квітів до пам’ятника та хвилиною мовчання.

Все далі і далі в глибину історії відходять події Другої Світової війни. Невблаганний час вкриває пеленою забуття далекі спогади, загоює болючі рани. Однак, ми пам’ятаємо велич подвигу нашого солдата, його звитягу і жертовність.

Герої не вмирають, вони навічно у нашій пам’яті живуть!

 

Переглядів: 240 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz