Понеділок, 29.04.2024, 00:34
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Грудень » 19 » ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ
19:13
ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

          Цьому святу налічується вже багато століть. Виникло воно приблизно після 345-го року від Різдва Христового. Присвячено дню, коли один з яскравих послідовників Христових був покликаний Господом на Небо. Микола прийняв Христа, будучи багатою людиною. Перейнявшись вченням - отримав безцінні дари Духа Святого. Виконуючи Слово Боже і проповідуючи спасіння Христове, не залишався байдужим в турботах про бідних, малозабезпечених і ближніх своїх. Творив дивовижні справи, а безкорисливість і лагідність почитав великим привілеєм. Був чудовим благодійником.

Святий Миколай за свою добродійну любов і щедре милосердя вічно живе в серцях людей. А його любов символічно оживає в дні його святкування в усьому світі, коли він обдаровує дітей дарунками. Для всіх він став символом щирої любові до ближнього.

Хто він, той святий Миколай, гість з неба, на котрого так чекають діти? Легенда оповідає, що у дитинстві (а ріс Миколай у заможній родині) горнувся хлопчик до бідних, нужденних, скривджених, голодних та калік. Він змалку щиро молився і просив у Господа справедливості, миру, добра, прощення і милосердя. Вдачею був тихий, незлостивий. Він приходив на допомогу бідним знедоленим людям у найскрутніші хвилини життя несподівано і завжди так, аби його ніхто не бачив. Робив добро, не чекаючи на подяку і славу. І тому його ще за життя називали „батьком сиріт, вдів і бідних”.

Після смерті батьків продав маєток і роздав гроші бідним, а сам став священиком. Своїми молитвами зцілював недужих, сліпих і калік. Втихомирював море, бурю, гасив пожежі, охороняв від напастей. Був покровителем подорожніх у путі, а також усіх тварин – диких і свійських. Всім серцем любив дітей і кожному хотів подарувати бодай крапельку своєї любові.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

У нас, в Україні, діти, з великим нетерпінням чекають 19 грудня. Напередодні свята діти пишуть листи до Святого Миколая, моляться до нього. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов’язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – різочку. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися. В ніч на 19 грудня, до кожної дитинки приходить Святий Миколай і кладе під подушку подарунки.

День Святого Миколая є особливо бажаним дитячим святом, яке приносить відчуття передноворічної атмосфери і всілякі приємні сюрпризи. Вчителі Мархалівського НВК теж вирішили подарувати дітям радість, веселий настрій, допомогти повірити в чудо, в здійснення бажань і мрій.

Сьогодні довгожданий день зустрічі з мріями та подарунками прийшов і до учнів 1 та 2 класів. Свято дитинства й щедрості, на яке щорічно чекають наші дітки… От і нині малеча з самого раночку виглядала Миколая, аби отримати подарунки, але не тільки отримати, а й подарувати Миколаю щось незвичне. Довго й старанно діти готували для Святого справжнісінький бал, аби показати, як вони люблять його, які вони слухняні й талановиті.

Миколай приніс всім діткам подарунки, а вони йому обіцяли, що будуть старатися не бешкетувати, вчитися, розвиватися і знову виглядатимуть свого Миколайчика у морозяне віконце.

 

 

       

 

 

                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчителька початкових класів Богацька Л.П. разом з учнями 4 класу провела народознавчу годину спілкування «Миколая зустрічаймо в цей святий величний час…». До свята готувалися ретельно. Гарно оформили класну кімнату, одягнули святкове вбрання, запросили батьків та вчителів.

Дівчатка розповідали про Миколая Чудотворця, найвизначнішого Святого християнської церкви, який є символом Добра і Милосердя, проникливо читали вірші, молитви, грайливо танцювали, запрошували Святого Миколая в гості, сподіваючись на благодіяння і чудеса…

Чудеса бувають… Десь високо в небі тієї ночі чути срібні дзвіночки. То на санчатах їздить Миколай і заглядає в кожне віконце: чи не обминули якої дитини. Переїздить з хмарки на хмарку. Дзвіночки ніжно теленькають. Старий місяць весело усміхається в засніжені вуса. Він знає, що тієї ночі всі мають бути щасливими. І ті, що дарують, і ті, що подарунки роблять. Бо найбільше щастя в житті – робити добро

Наслідуймо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.

З Днем Святого Миколая!

 

Переглядів: 492 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz