Неділя, 05.05.2024, 09:02
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Жовтень » 3 » ЕКОЛОГІЧНА ГРАМОТНІСТЬ І БЕЗПЕЧНЕ ЖИТТЯ
19:12
ЕКОЛОГІЧНА ГРАМОТНІСТЬ І БЕЗПЕЧНЕ ЖИТТЯ

       «Людство не загине в атомному кошмарі, воно задихнеться у власних відходах». – сказав відомий фізик Нільс Бор. Організовуючи природоохоронні всесвітні акції, екологи з усіх сил намагаються зробити так, щоб слова Бора не стали пророчими…

В рамках Всесвітньої акції «Очистимо планету від сміття», мета якої привернути увагу здобувачів освіти до проблем забруднення навколишнього середовища, засмічення планети, а також розвивати у них навички господарського ставлення до навколишнього світу і підвищиння рівня екологічної культури та грамотності у закладі освіти проведені години спілкування з учнями 6-8 класів «Екологічна грамотність і безпечне життя».

В Україні під цілими горами сміття вмирає земля, на якій можна було б вирощувати хліб та сади, а підземні води забруднюються настільки, що жителі сіл черпають зі своїх колодязів не воду, а рідину, непридатну для пиття. Людина нищить природні ландшафти, забруднює моря і ріки, водойми прісної води, стрімкими темпами зменшує лісові ресурси, чисельність видів рослин і тварин. Здатність природи до саморегуляції вже не витримує людської діяльності.

Проблема сміття настільки глобальна, що розглянути всі її чинники в корткий термін абсолютно неможливо. Тому ми розглянули лише один її аспект, але той, який щодня породжує тони сміття на багато-багато років.

І це – пластикові пакети. За деякими даними саме пакети складають до 6% всіх відходів, що продукує людство.

Ми звернули увагу на те, що дуже багато використаних пластикових пакетів знаходиться на землі, висить на деревах та кущах, плаває у річці. Все це створює досить неприємну, гнітючу атмосферу. Вирішити дане питання дуже складно. Але ми спробували провести дуже простий експеримент.

Якщо використані пакети, не викидати у сміття, а збирати у пластикову пляшку, екологічна ситуація трішечки покращиться. У пляшку місткістю 1,5 літра легко входить 100 пакетів (середній розмір пакета 20 на 25 см.).

В пляшці пакетики пресуються, займають небагато місця, не розлітаються, не забруднюють середовище.

Отже, якщо кожна сім′я буде просто складати використані пакети у пластикові пляшки, є шанс, що вони будуть перероблені, а значна територія України звільниться від такого виду забруднення. Робити це дуже легко…

«А чи є альтернатива пластиковим пакетам?» - задали собі запитання! Так, є…Ось вона: екосумки, плетені сумки-сіточки, паперові пакети з крафт-паперу, тканинні мішечки.

Разом з школярами, вчитель хімії і біології Шульженко М.М. зібрали та презентували надзвичайно важливу і потрібну інформацію, якою планують, в найближчий час, поділитися з учнями 2-4 класів. Адже, екологічна грамотність, нагромадження екологічних знань відбувається з дитинства…

Ми звертаємося до всіх, аби ви поширювали дану ідею і приєдналися до експерименту! Тоді за дуже короткий час пластикові пакетики перестануть нести загрозу середовищу та псувати зовнішній вигляд наших домівок! А пластикові пляшки, наповнені пакетиками, постарайтесь відправити у сортувальні контейнери.

«Почни з себе!» - адже, сміття, прибране твоїми руками – це краплинка допомоги нашій Землі!

Переглядів: 221 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz