Неділя, 28.04.2024, 02:21
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Листопад » 10 » Гра"Капелюх"
19:17
Гра"Капелюх"

Сьгодні в нашому закладі вперше між 7-9 класами була проведена гра ерудитів "Капелюх".

Капелюх - це проста, але дуже захоплююча гра зі словами, до якої мало хто з гравців залишається байдужим. Її секрет простий: капелюх - це пошук контакту між людьми різних поколінь і професій, а в нашому випадку між учнями школи ( а вони в нас всі такі різні!).

Це гра на володіння мовою, легкість спілкування, ерудицію, точність слів, швидкість мислення і словниковий запас. Перевірка на вміння читати по губах між рядків, схоплювати на льоту і розуміти з півслова!

Все, що потрібно для гри, - трішки вільного часу, словниковий запас (якщо ви можете прочитати цей текст, він у вас достатній), папірець, ручка, кілька товаришів і, звичайно ж, щось схоже на капелюх (картуз, чепчик, ковпак, безкозирка, циліндр або панама). Спочатку ви напишете на папірцях багато слів і складіть їх в капелюх. Потім по одному будете витягувати слова з капелюха і пояснювати їх своєму партнерові:

Але тут ваш час закінчується, і капелюх візьме наступний гравець, і так далі по колу. Нудьгувати не доведеться!

Мета гри: за обмежений час пояснити своєму партнеру по команді якомога більше слів, навмання витягнутих з шапки.

Суть гри:
Гравці діляться на команди  і сідають навколо столу. Попередньо готуються слова на окремих папірцях / стікерах, які потім складаються в капелюх.  У кожен момент часу грає одна команда,  один пояснює, інші відгадують. Решта гравців чекають своєї черги і слухають. Гравець по команді судді дістає з капелюха папірець, читає написане на ній слово (про себе) і певним чином пояснює це слово, а його команда пропонує версії до тих пір, поки не назве (в точності) загадане слово. Після цього гравець відкладає папірець в сторону, дістає наступний і пояснює наступне слово. Після закінчення часу суддя зупиняє гру.  Після цього капелюх переходить до наступної за годинниковою стрілкою команди. За кожне відгадане слово команді присуджується один бал. Виграє команда, яка набрала максимальну кількість балів.

Гра проходить в три етапи:

а) перший етап: учасники намагаються пояснити слово усно, будь-якими іншими словами, крім однокореневих, за 2 хвилини. Після завершення раунду і підрахунку очок, всі папірці знову складаються в капелюх.

б) другий етап: гра ускладнюється, тепер слова треба пояснити своїй команді тільки мімікою і жестами, на все дається 2 хвилини. Після того, як всі слова відгадати, використані стікери знову кладуть в капелюх.

в) третій етап: гра ще більше ускладнюється, тепер завдання гравця пояснити (охарактеризувати) слово зі стікера, тільки одним словом. Кожній команді по черзі також дається 2 хвилини.

Після того як пройдено три тури, гра закінчується, підводяться підсумки, визначається переможець!

В сьогоднішній грі перемогла команда 9 класу, вітаємо їх.

Переглядів: 588 | Додав: school | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz