Неділя, 05.05.2024, 17:56
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Жовтень » 14 » КОЗАЦЬКІ РОЗВАГИ
09:48
КОЗАЦЬКІ РОЗВАГИ

                Україна! Країна краси і радості, смутку і печалі, традицій і обрядовості, гучної української пісні, швидкого танцю, чарівної природи, а головне – добрих, щирих, гостинних людей. Так склалося історично, що 14 жовтня в Україні відзначається День Українського козацтва, День захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці.

Гарний осінній день зібрав учнів, вчителів, батьків, гостей на шкільному подвір’ї. В епіцентрі заходів, присвячених Дню захисника України, традиційні «Козацькі забави». Такий захід гартує у вихованців любов до рідної України, повагу до національних традицій, залучає школярів до вивчення національної історії та культури, перевіряє знання з історії козацтва та рідного краю, розвиває інтерес до занять фізичною культурою, сприяє розвитку фізичних умінь та навичок.

Щорічне проведення такого заходу дає можливість шліфувати не лише фізичний розвиток наших вихованців, але й залучити їх до національних традицій, звичаїв та обрядів, загальнолюдських цінностей козацької моралі. Адже культ здорового способу життя серед козацтва сприяв народженню та вихованню здорового покоління молоді.

До заходу готувалися всі. Вихованці разом із класними керівниками підготували девіз, емблеми команди, козацькі стройові пісні та вивчили традиції українського козацтва. Звичайно ж, і тренували м’язи та витривалість.

Святково одягнені, радісно налаштовані, вишикувалися юні козачата в спортивному майданчику Мархалівського НВК. Тут і відбувалось святкове дійство…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У вітальному слові директор школи Шевченко Л.М. побажала всім присутнім міцного козацького здоров’я, миру і злагоди, християнського милосердя і , звичайно, перемог у змаганнях.

Шановними гостями на святі були учасники АТО, які боронили нашу землю на Сході, а пам’ять про тих, кого не дочекалися, Грецького Руслана Федоровича та Шпака Марка Валентиновича, вшанували хвилиною мовчання.

Родзинкою свята була посвята у козачата першокласників. В урочистій обстановці вони склали присягу, після чого отримали посвідчення про те, що вони стали козачатами куреня «Козацьким шляхом».

Відгомоніли століття з того часу, як в пониззі Дніпра, за його порогами, мужні і волелюбні лицарі заснували Запорізьку Січ. А пам’ять живе. Тому, з метою виховання пошани до історичного минулого, морального та фізичного загартовування школярів значну частину козацьких розваг скадали спортивні змагання.

Козацький дух, силу, мужність та витривалість перевіряли на собі учні школи, беручи участь у різноманітних спортивних змаганнях козацького спрямування. Правильний підхід до організації кожного конкурсу допомогли наблизити сучасних вихованців до козацької минувшини.

Свято пройшло цікаво і змістовно, необхідно було вирішити багато організаційних питань, продумати відповідну програму, виявити інтереси і зацікавлення всіх учасників. І за це велике спасибі класним керівникам, педагогу-організатору Сидорко Ю.А. та вчителю фізичного виховання Петрусенко В.В.

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Користуючись нагодою шлемо найщиріші вітання захисникам України. Особливі слова вдячності та гордості висловлюємо Вам за виконання нелегкого, але почесного обов’язку на сході України, в зоні АТО та Операції об’єднаних сил, проявлену відданість рідній землі та українському народові.

Хай ніколи не вичерпується сила вашого духу, енергія для здобутків і перемог в ім’я процвітання і розвитку нашої Вітчизни.

Миру вам, добра, родинної злагоди, здоров’я, щастя й нових звершень у благородній справі служіння Україні!

 

Переглядів: 576 | Додав: school | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz