Четвер, 02.05.2024, 21:22
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 20 » МАЙОЛІКА – ГОРДІСТЬ ТА СЛАВА ВАСИЛЬКОВА
18:40
МАЙОЛІКА – ГОРДІСТЬ ТА СЛАВА ВАСИЛЬКОВА

         Майоліка - мальована та полив'яна кераміка - один з найбільш поширених і художньо цікавих різновидів декоративного мистецтва, що має дуже давню історію. Вона застосовувалась у будівельному мистецтві єгиптян ще в III тисячолітті до н. е. Досить широко використовувалась полив'яна кераміка в архітектурі Київської Русі. На Україні мистецтво майоліки розвивалося протягом усієї історії українського народу.

Багатовіковий шлях розвитку майоліки позначений етапами високого піднесення і згасання, бурхливого розквіту і спаду. Останнім часом художня майоліка на Україні, як і в інших країнах ближнього зарубіжжя та в багатьох країнах світу, переживає своєрідне відродження.

На сучасному етапі майоліка в Україні знаходить широке і різноманітне застосування у побуті та архітектурі. Полив'яний посуд й мала керамічна пластика оселяються в житлах людей, де виконують роль своєрідних художніх акцентів у домашньому інтер'єрі.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

Великою популярністю користуються васильківські майолікові вироби, як характерні національні сувеніри та яскраві своєрідні подарунки. Все це свідчить, що мистецтво майоліки в Україні, як і в інших країнах, стало активніше служити людині і задовольняти її естетичні потреби.

Сьогодні учні 4 та 6 класів, разом з класними керівниками Богацькою Л.П. та Шульженко М.М., відвідали Васильківський майоліковий завод. Завдяки розповіді Вікторії Вікторівни учні дізналися про історію майолікового заводу, про технологію виготовлення керамічних виробів, про працівників заводу.

 

           

 

 

 

 

 

 

 

Основу асортименту становить колекція посуду й декоративних виробів, виконана в традиційному українському стилі. Разом з художниками й технологами заводу розробляються колекції, що відповідають сучасним тенденціям у світі кераміки. Нові напрямки створюються з урахуванням споживчих переваг і використанням інноваційних технологій і декоративних ефектів на поверхнях виробів.

Учні побачили процес виготовлення глиняного посуду та інших керамічних виробів, які захоплювали своєю незвичайністю та асортиментом. У ході екскурсії учні мали можливість випробувати себе у ролі декоратора керамічних виробів. Розписані учнями чашки – гарний подарунок та приємне задоволення. Трішки стомлені, але щасливі, повернулися діти додому з подарунками для своїх рідних…

Переглядів: 706 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz