Неділя, 28.04.2024, 00:21
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Квітень » 26 » НА ДОПОМОГУ ВЧИТЕЛЮ
13:24
НА ДОПОМОГУ ВЧИТЕЛЮ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

щодо проведення заходів, пов’язаних з 31-ю річницею

Чорнобильської катастрофи.

26 квітня 1986 року вибух реактора на Чорнобильській АЕС сколихнув не тільки Україну, а й увесь світ. Земля була за один крок від вселенської катастрофи. Та тільки згодом, по збігові років, ми всі відчули, що тоді відбулося з нами, що є нині та що може бути в майбутньому. У рік тридцять перший від часу катастрофи сам атомний попіл спонукає замислитись над тим, якого удару зазнала наша отча земля – Україна і люди, яким випало жити на її теренах. Три з половиною мільйони українських громадян уражені радіацією, півтора мільйона з них – діти. Це можна порівняти хіба що з жертвами нещадної світової війни. Але ж ми зазнали цієї біди на мирному полі. А могло б статися страшніше, якби не відвага та героїзм тих, хто усвідомлено й мовчки пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Нині ми низько схиляємо голову перед усіма, хто жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі.

На 31-му році після аварії на ЧАЕС ми чітко усвідомлюємо, що нашій державі та народові випала доля самостійно долати наслідки Чорнобильської катастрофи. Ми живемо, змагаємося з бідою і бачимо ознаки, що, попри все, долаємо її.

Та ніякий уряд, ніколи, будь-якими матеріальними зусиллями не спроможний стерти з пам’яті народу криваві записи, вибиті на його тілі Чорнобилем, як це можна зробити порухом руки на шкільній дошці. Але вже сьогодні очевидним є той факт, що попри всі економічні проблеми в Україні, відчувається тверда політична воля допомогти людям, які зазнали біди від аварії на ЧАЕС. А сама Українська держава, наш народ спроможні не тільки загоювати рани, а й долати всі проблеми, викликані катастрофою, здатні створювати нормальні умови для національного розвитку, входження на рівних українського суспільства у світове товариство.

Рекомендуємо організувати у навчальних закладах Київської області тиждень пам’яті Чорнобиля, під час якого провести:

- уроки пам’яті “Пам’ятай Чорнобиль”, “Пропусти Чорнобиль крізь серце”, “Біль і пам’ять Чорнобиля”;

- виховні години “Чорнобиль – трагедія століття”, “Герої Чорнобиля”, “Зона відчуження”;

- бесіди “Імунітет і радіація”, “Вплив радіації на живі організми”, ”Як виводити радіонукліди з організму”;

- екологічні конференції для старшокласників “Наслідки катастрофи на Чорнобильській АЕС “, “Чорнобиль – трагедія XX століття”;

- інтегровані уроки з біології та хімії, історії та літератури;

- зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

- у краєзнавчих музеях і бібліотеках оформити куточки " Вони рятували не лише наше життя" та підбірки літератури, плакатів, листівок.

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС провести мітинги з покладанням квітів до меморіалів Героям Радянського Союзу В.Правику ( м.Ірпінь), В.Кибенку (смт. Іванків) та до пам’ятника пожежникам в м. Чорнобиль.

 

 

 

Переглядів: 360 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz