Понеділок, 29.04.2024, 10:21
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Грудень » 15 » МИКОЛА АМОСОВ - СИМВОЛ ЕПОХИ
19:40
МИКОЛА АМОСОВ - СИМВОЛ ЕПОХИ

                                                                                                  Цій людині судилося стати символом епохи. Його ім’я заслужено звучить поруч із означеннями «видатний», «яскравий», «талановитий», «геніальний», символ епохи, легенда вітчизняної науки, знаний філософ, політик, прозаїк. У 2008 році він був визнаний другим, після Ярослава Мудрого, великим українцем за результатами опитування громадської думки «Великі українці».

Микола Михайлович Амосов залишився кумиром для сотень своїх учнів, рятівником для тисяч пацієнтів та ідеалом для прихильників його великої волі й таланту. Є відомі вчені, є мислителі, а є – Амосов...

Його ім'я стало символом найвищих людських якостей і різнобічного таланту. Шлях, який пройшов Амосов від сільського механіка до всесвітньовідомого вченого є взірцем для молодого покоління.

За роки своєї кардіохірургічної практики Амосов провів понад 6 тисяч операцій на серці. Звичайно, бували і невдачі, але Микола Михайлович не опускав руки, і сміливо йшов вперед, впроваджуючи нові, воістину революційні способи проведення хірургічних операцій в боротьбі зі складними недугами. Слід зазначити, що свою останню операцію на серці Микола Амосов провів на початку 90-х років. А йому тоді вже минуло вісімдесят років.

Академік М.М.Амосов – творець школи кардіохірургів в Україні. Під його керівництвом захищено 35 докторських і 85 кандидатських дисертацій. Він автор близько 400 наукових праць, в тому числі 20 монографій, з питань захворювань серця і судин, гнійних захворювань і туберкульозу легенів, проблем біологічної, медичної та психологічної кібернетики.

Розповісти про життєвий шлях талановитого вченого, лікаря, винахідника, громадського діяча нашого часу взялися учні 8 класу Мархалівського НВК. Найсуттєвіші факти його біографії наочно представила у презентації «Микола Амосов – людина–легенда» Попадюк Каріна. Доповнила її змістовну розповідь Климчук Анна.

Спілкування восьмикласників видалось змістовним і цікавим. Серед робіт Миколи Амосова чільне місце належить монографії «Вибрані думки, які допомагають жити», яку учитель цитував разом з учнями… З особливим захопленням учні переглянули фрагменти документального фільму «Обличчя української історії: Микола Амосов».

Пропонуємо вам кілька рецептів здоров’я від Миколи Амосова:

* У більшості недуг винні не природа і не суспільство, а лише сама людина. Найчастіше людина хворіє від лінощів і жадібності, але іноді від нерозумності.

* Не сподівайтеся на медицину. Вона непогано лікує багато недуг, але не може зробити людину здоровою... Понад те — бійтеся потрапити в полон до лікарів! Часом вони схильні перебільшувати слабкості людини і могутність своєї науки, вигадують хвороби і видають векселі, які не можна оплатити.

* Щоб стати здоровим, потрібні власні зусилля — постійні і значні. Замінити їх нічим не можна. Людина, на щастя, настільки досконала, що повернути здоров’я можна майже завжди. Зусилля зростають у міру старіння людини і поглиблення хвороб.

* Для здоров’я однаково важливі чотири умови: фізичні навантаження, обмеження в харчуванні, загартування і вміння відпочивати. І п’ята умова — щасливе життя! На жаль, без перших чотирьох вона здоров’я не гарантує.

* Природа милосердна: достатньо 20–30 хвилин фізкультури щодня, але такої — щоб задихнутися, спітніти. Щоб пульс прискорився вдвічі. Якщо цей час подвоїти — буде взагалі чудово.

* Слід обмежувати себе в їжі. Підтримуйте вагу тіла як мінімум у співвідношенні зріст у сантиметрах мінус 100.

* Вміння розслаблятися — наука, але до неї потрібен ще й характер. От якби він був!

* Кажуть, що здоров’я — це вже само собою щастя. Це не так. До здоров’я легко звикнути і не помічати його. Однак воно допомагає досягнути щастя в сім’ї і роботі. Допомагає, але не визначає. Щоправда, хвороба — це точно нещастя.

 

Переглядів: 544 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz