Неділя, 05.05.2024, 08:21
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Жовтень » 26 » ОГОЛОШУЄМО ПРО СТАРТ АКЦІЇ: ПОШИЙ ЕКОСУМКУ ТА ЗБЕРЕЖИ ПРИРОДУ!
16:18
ОГОЛОШУЄМО ПРО СТАРТ АКЦІЇ: ПОШИЙ ЕКОСУМКУ ТА ЗБЕРЕЖИ ПРИРОДУ!

           Через екологічні катастрофи в усьому світі міжнародні організації б’ють тривогу та закликають людство дбайливо ставитись до природи, навчитись сортувати сміття та найголовніше – відмовитись від користування пластиком.
Відомо, що пластикові вироби практично не розкладаються, вони плавають у морях та океанах, шкодячи здоров’ю морським мешканцям. Саме тому, учні закладу освіти долучились до акції «Поший екосумку та збережи природу!».

НАВІЩО МЕНІ ЕКОСУМКА?

Лише 1-3% пластикових пакетів потрапляють на переробку. А решта плаває в морях та океанах, лежить у землі та розкладається – дуже і дуже повільно. Щорічно від пластикових пакетів помирає близько 100 тисяч морських тварин та близько мільйона морських птахів.
За добу в організм людини потрапляє близько 330 частинок мікропластику – він є у воді, їжі та навіть у повітрі.
Поліетиленові пакети – такі звичайні для побуту і такі руйнівні для довкілля! Весь світ уже усвідомив, якої шкоди вони завдають навколишньому середовищу.
Якщо пластикові вироби можна повторно переробити, то тонкий поліетиленовий пакет - не можна. І в цілому, в Україні зараз просто немає потужностей для переробки пластику. Це один з найпоширеніших видів пластикових відходів, що засмічує довкілля. Викинуті пакети зберігаються досить тривалий час і не піддаються біологічному розкладанню. Таким чином, вони утворюють стійке забруднення. Їх складно збирати – пакети розносяться вітром по вулицях, полях, лісах та водних об’єктах.
Для боротьби із забрудненням навколишнього середовища поліетиленовими пакетами застосовуються різні заходи, і вже близько 40 країн ввели заборону або обмеження на продаж та виробництво пластикових пакетів. Ще можна навести чимало аргументів…
Тому мета екологічної акції – сформувати нову екологічну поведінку підростаючого покоління, спробувати переконати і навчити учнів у повсякденному житті застосувати модель поведінки, притаманну для жителів ЄС, а також сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну поліетилену серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі.
Детально з умовами проведення акції можна буде ознайомитись на сайті закладу освіти.

Переглядів: 196 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz