Понеділок, 29.04.2024, 00:53
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Грудень » 10 » ТИЖДЕНЬ ПРАВА
12:18
ТИЖДЕНЬ ПРАВА

     Протягом XX століття сталося ряд подій, які надовго, а можливо - і назавжди залишаться в пам'яті людства, в його історії.

     Однією з таких подій було прийняття 10 грудня 1948 р. в Парижі Загальної декларації прав людини. Вона істотно поповнила скарбницю людської цивілізації, звеличила собою людство і певною мірою захистила його. Дух цієї Декларації, образно кажучи, став ніби ангелом-охоронцем для кожної людини, документом зрілості, мудрості людства. Це перший в історії міжнародних відносин акт, в якому проголошено широке коло основних прав і свобод людини.

     Будь яка людина, починаючи від юних літ, потрапляє в ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки. Дуже часто підлітки не знають, як захистити свої права, що для цього слід зробити, з ким порадитися, до кого звернутися за допомогою. Не маючи достатнього життєвого досвіду для самостійного вирішення проблеми, підлітки іноді навіть опиняються на межі скоєння злочину, і тоді врятувати дитину від фатальної помилки може лише знання законів.

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     З 4 по 8 грудня в нашому закладі освіти проходив Тиждень права, який проводила вчитель історії та правознавства Гловяк Л.В. В рамках предметного тижня були проведені різноманітні заходи як освітнього, так і творчого напрямку. Було залучено до участі дітей всіх категорій, з урахуванням їх вікових особливостей, знань та інтересів. З учнями початкової школи була проведена «Казкова правознавча подорож», проведено конкурс на кращий малюнок на тему « Моя країна – Україна», учні 6 – 7 класів показали свої знання та ерудицію на правовому брей - ринзі, а для учнів старшої школи – перегляд документального фільму «Вся правда життя».

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Радо вітала п’ятикласників в сільській бібліотеці при проведенні бібліотечного уроку «Знай свої права» Виговська Н.М., яка теж підготувала юним знавцям права свої завдання та ознайомила вихованців із виставкою правової літератури.
Сподіваємось, що проведення предметного тижня допомогло вихованцям збагатити свої знання в області права, набути навички їх застосування на практиці
.

 

Переглядів: 456 | Додав: school | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz