Вівторок, 07.05.2024, 01:27
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Вересень » 15 » ТРІО БАНДУРИСТОК "УКРАЇНКА"
20:47
ТРІО БАНДУРИСТОК "УКРАЇНКА"

       Українську пісню та бандуру справедливо вважають духовними символами українців. Кобзарсько-бандурне мистецтво – унікальне і самобутнє явище національної культури України. З ним пов’язана творчість багатьох талановитих митців народного мистецтва: інструменталістів і вокалістів, професіоналів і аматорів, серед яких дзвінкоголоса бандура і народна пісня – два прояви співучого генія українського народу.

У вівторок, 14 вересня, Мархалівку відвідали тріо бандуристок «Українка», Народні артисти України, солісти Національної філармонії, сестри Любов і Лідія Криворотові, та Раїса Горботенко.

Виступали в Мархалівському НВК для дітей і дорослих. В основі їх репертуару українські народні пісні, твори українських композиторів – П.Майбороди, О.Білаша, І.Шамо, а також зарубіжні класичні твори (Дж.Каччіні, К.Сен-Санса, Е.Гріга) та ін.

Тріо бандуристок відрізняється бездоганним смаком, сценічною привабливістю, широким діапазоном виконавської майстерності, тонким відчуттям характеру музики.

Артистки знімалися в музичних фільмах студії «Укртелефільм»: «І лине пісня», «Розквітає рута м’ята», «Концерт у старовинному парку». У 2006 році виданий компакт-диск «Я їду додому!..» з записами пісень у виконанні тріо.

Неодноразово тріо бандуристок «Українка» перебували з гастролями в Японії, США, Канаді, Австрії, Індії, Греції, на Кіпрі, в Фінляндії, Німеччині, Польщі, Нідерландах, Данії, Швеції, Бельгії, Швейцарії та ін., де знайомили слухачів з українським мистецтвом.

У 1980 році артисткам присвоєне почесне звання «Заслужені артистки України», а у 1999 – «Народні артистки України. Їхню гру високо оцінювали відомі музиканти. Народний артист України Микола Різоль зазначав таке: «Кожна прекрасно володіє голосом. Я не знаю жодного тріо бандуристок, в котрих було б прекрасніше музичне оформлення».

Прекрасний виступ, гарний спів, цікаві розповіді, повчальні історії – все це було на концерті.

Вдячні глядачі теплими оплесками дякували народним артисткам за талановите та бездоганне виконання музичних творів.

Переглядів: 438 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz