Понеділок, 06.05.2024, 17:30
Вітаю Вас Гость | RSS

Мархалівський НВК

!--
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 81
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Грудень » 17

          В Україні протягом багатьох років проводиться акція «Збережи ялинку!», спрямована на збереження зеленого багатства України – хвойних лісів.

Зустріч Нового року традиційно пов’язана в житті багатьох людей із зеленою красунею. Проте, ми рідко замислюємося над тим, що на ... Читати далі »

Переглядів: 203 | Додав: school | Дата: 17.12.2019

            Щороку 10 грудня міжнародне співтовариство відзначає День прав людини. Згідно з планом заходів Всеукраїнського тижня права з 09 по 13 грудня 2019 року, вчителем правознавства Глов’як Л.В., класними керівниками Петрусенком В.В., Пустовою М.М., Павловською С.М. організовано та проведено Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, заходи, на яких розглянуто питання міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття і сутності прав людини та основні механізми їх захисту, протидії булінгу та запобіганню дискримінації та насильству в школі.

Переглядів: 217 | Додав: school | Дата: 17.12.2019

           Сьогодні, без сумніву, у другокласників був щасливий день! Разом з класним керівником Шиденко І.М. вони відправились у Святкову Резиденцію Діда Мороза, яка знову гостинно відчинила двері в «Зимовій Країні на ВДНГ».
В його резиденції, яка більше нагадує казковий парк розваг, дітлахи побували в інтерактивній шоу-казці з чарівними героями, яскравими декораціями і цікавою програмою. Тут кожна дитина мала можливість потрапити до домівки Діда Мороза, познайомитися з ним і його казковим оточенням.
Ельфи організували розважальну програму, що складалась з мініквестів та цікавих завдань, а також допомогли написати листа Діду Морозу з побажаннями.
Дітвора, без сумніву, залишилася задоволена, ... Читати далі »

Переглядів: 209 | Додав: school | Дата: 17.12.2019

            З початком зими всі чекають святого Миколая, котрий приходить з Ангелами щороку, приносячи радість та подарунки – хто на що заслужив. Проте не всі знають, що для того, аби Миколай спустився з небес, зірки вказують йому шлях на землю.
Чи ж зможе дістатися до нас Миколай, якщо хитрий Чупакабрик сховає зірки? Звичайно, що зможе, бо в такий чарівний святковий час всі, від малечі до дорослих, чекають на його візит, а світло щирих та добрих сердець здатне світити сильніше, ніж зірки.
Саме завдяки цьому світлу Святий Миколай знайшов дорогу до нашого закладу освіти, аби подарува ... Читати далі »

Переглядів: 196 | Додав: school | Дата: 17.12.2019

         Цій людині судилося стати символом епохи. Його ім’я заслужено звучить поруч із означеннями «видатний», «яскравий», «талановитий», «геніальний», Символ епохи, легенда вітчизняної науки, знаний філософ, політик, прозаїк. У 2008 році він був визнаний другим, після Ярослава Мудрого, великим українцем за результатами опитування громадської думки «Великі українці».
Микола Михайлович Амосов залишився кумиром для сотень своїх учнів, рятівником для тисяч пацієнтів та ідеалом для прихильників його великої волі й таланту. Є відомі вчені, є мислителі, а є – Амосов...
Його ім'я стало символом найвищих людських якостей і різнобічного т ... Читати далі »

Переглядів: 267 | Додав: school | Дата: 17.12.2019

              Ініціативна група з громадських діячок, акторок театру та кіно, викладачок та інших жінок вирішили започаткувати Всеукраїнський день української хустки.
Ця подія покликана об’єднати жінок різного фаху, віку та національності зі спільною метою зберігати та відновлювати українські традиції. Зазначимо, що з давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов’язковим головним убором заміжньої жінки.
Також хустка була маркером соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні, вдови – чорні. Водночас хустина свідчила й п ... Читати далі »

Переглядів: 190 | Додав: school | Дата: 17.12.2019

                  14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Саме тому учні 8 та 9 класів переглянули документальний фільм присвячений ліквідаторам на ЧАЕС.
День встановлено в Україні ".... з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України..." згідно з Указом Президента України "Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС " від 10 листопада 2006 року.

Переглядів: 178 | Додав: school | Дата: 17.12.2019

               ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ - міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.
У сучасному світі права людини стали кваліфікуватися за цілою низкою напрямів. Це особисті права, які передбачають недоторканність особи і житла, власності та конфіденційності листування та права на об’єктивний суд. Соціальні права, які передбачають права на свободу праці, охорону сім’ї та дитинства, захисту батьківських прав, здоров’я і соціальної справедливості. На ряду з цим існують і політичні права, які мають на увазі і свободу совісті, і рівність усіх перед законом, свобо ... Читати далі »

Переглядів: 214 | Додав: school | Дата: 17.12.2019

Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Корисні посилання
 Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МО Головне управління освіти і науки Київської облдержадміністрації КОІПОПК УЦОЯО КРЦОЯО  pedpresa.com

Мархалівська ЗОШ © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz